С проекти рашават проблемите в училището в с. Касък

С проекти рашават проблемите в училището в с. Касък

Кметът на Община Доспат разпореди експертна проверка в училището в с.Касък с една основна задача: възможности за изграждане на допълнителна сграда към основната на училището, съобщи в-к на община Доспат. Комисия посети на място днес училището и направи оглед и необходимите замервания и проучвания.

Ще се изготви инвестиционен проект, каза кметът Антим Пържанов. На базата на този проект ние ще можем да кандидатстваме по различни оперативни програми и така да построим изцяло нова постройка, в която ще планираме още шест нови класни стаи в училището.

Общината също ще съдейства и помогне дейностите по изграждането на сградата да се придвижват навреме. Сега училището е на двусменен режим, това много ни затруднява, особено през зимния период, каза Бисер Савов, директор на училището.

Класните стаи са малко и се налага двусменен режим, допълни директорът още. Освен това поетапното преминаване на целодневен режим до 7 клас, както предвижда новия закон за образованието налага този проблем да се разреши.

До училището има сграда в съседство, в която са обособени занималня и физкултурен салон, но тя не решава въпроса. Необходимо е изцяло ново архитектурно решение, допълни още Пържанов.

В училището в с.Късак се обучават близо 70 ученици. При справка в кметството се вижда, че трайно тук ще учат между 70 и 80 ученици в близките години. Родените деца през миналата година в Късак са 14.

Вирни се горе