С пищни илюминации, наздравици и хора стотици смолянчани посрещнаха Новата 2013 г.

С пищни илюминации, наздравици и хора стотици смолянчани посрещнаха Новата 2013 г.

С пищни илюминации, наздравици и хора стотици смолянчани и гости на града посрещнаха с много настроение и надежди Новата 2013 г. и изпратиха старата година. По традиция народното веселие се проведе на пл.България – Амфитеатъра, а община Смолян подготви богата новогодишна програма. Тържеството започна в 23.00 часа на 31 декември с изпълнения на оркестър „Фолкдинастия” на Нешко Нешев. Потомствените музиканти свириха и пееха любими фолклорни песни. След това на сцената се изявиха знаковите за региона Фолклорен ансамбъл „Родопа”, които представиха изпълнения наситени с багри ритъм и многогласие и отново зарадваха с изкуството си многобройните си зрители,съобщиха от пресцентъра на общината.

В 23.55 часа на видеостена беше излъчено новогодишното поздравление на президента Росен Плевнелиев. След химна на България и химна на Родопите „Бела съм, бела, юначе”, последваха пищни илюминации на фона на Дунавското хоро. С чаша червено вино и много настроение родопчани се поздравяваха с Новата 2013 г. и си отправяха пожелание за здраве и по-добри дни, съобщиха от пресцентъра на общината. Новогодишно приветствие отправи и кметът Николай Мелемов: „Изпратихме една интересна, пъстра и смея за кажа успешна година за община Смолян. Участвахме в социални програми, усвоихме средства по европейски инфраструктурни проекти и това ме кара да бъда оптимист за 2013 г. Имаме амбицията да постигнем много нови придобивки за община Смолян – спортни площадки, басейн, кино и да работим по нови инфраструктурни проекти. Скъпи съграждани, пожелавам ви да сте живи и здрави, да носите само добро в сърцата си, във вашите семейства да има щастие и уют. Да имаме много поводи да се събираме, защото Смолян е прекрасен и хората са прекрасни и заслужават едно добро бъдеще. Пожелавам ви мирна и спокойна 2013 г.”, каза в новогодишното си поздравление градоначалникът.

Тържеството продължи с голямо новогодишно хоро на оркестър „Фолкдинастия” . Народните песни и хора векове са огласяли планината за здраве и берекет, затова смолянчани си пожелаваха новата година да им върви с радост и веселие и да бъде мирна и щастлива.

На новогодишното тържество присъстваха председателят на Общинския съвет Филип Топов, секретарят на община Смолян Замфир Копчев, главният финансист Венера Аръчкова и други гости.

Веселието продължи до 3 часа след полунощ на 1 януари 2013 г, а община Смолян беше осигурила транспорт за удобство на хората, които взеха участие в Новогодишното тържество.

Вирни се горе