С открит урок по безопасност на движението завърши двугодишното обучение на четвъртокласниците от ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“

С открит урок по безопасност на движението завърши двугодишното обучение на четвъртокласниците от ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“

Програмата за превенция в ранна училищна възраст „Детско полицейско управление“ е с двегодишна история. Идеята на Програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни интересни и полезни знания, които да им помагат да взимат правилни решения в трудни ситуации. Детски полицейски управления има към всички Районни управления на МВР в страната и в тях се обучават над 4500 деца на възраст от 8 до 12 години.

Детско полицейско управление при ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ гр. Смолян стартира през месец октомври 2016 г. и в него ежеседмично, в продължение на две учебни години, се обучаваха 4 „в“ клас.

С помощта на служителите от РУ – Смолян, от сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Смолян и доброволците от БМЧК, децата усвоиха знания и умения по безопасност на движението по пътищата, оказване на долекрска помощ, лична защита, опазване на своя живот и този на приятелите им, за справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината, запознаха се със своите права и отговорности пред обществото, научиха се да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към чуждото мнение и към различните от тях.

Началникът на РУ-Смолян главен инспектор Костадин Бунов връчи на четвъртокласниците дипломи за успешно завършено обучение в Детско полицейско управление и подаръци. Директорът на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – г-н Николай Колев получи грамота за училището за успешното реализиране на първото за община Смолян „Детско полицейско управление“. Гл. инспектор Бундов благодари на директора на училището и на партньорите от БМЧК – Смолян за ползотворното партньорство при реализиране на ДПУ и обучението на децата. С помощта на Полицейски инспектор Илияна Стоянова учениците си припомниха основните правила за пътна безопасност, които обещаха да спазват през лятната ваканция. Празникът продължи с демонстрации на майсторско управление на велосипеди, тротинетки и ролери.

Вирни се горе