С обичая „миене на ръце” отбелязаха Бабинден в Смолян

С обичая „миене на ръце” отбелязаха Бабинден в Смолян

Екипътна Акушеро-гинекологично отделение в Смолянската болница посрещна празника – Деня на родилната помощ в обновено и ремонтирано отделение.

С обичая „миене на ръце” бе отбелязан Бабинден днес в смолянската болница. Символично бяха измити ръцете на началникът на отделението д-р Стефан Тодоров. На празника присъстваха народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев, ръководството на здравното заведение и целият екип на АГ отделение.

С близо 600 бебета за изпратили 2013 година, а от началото на годината са проплакали 30 новородени, каза шефът на отделението д-р Тодоров. Директорът на здравното заведение д-р Марин Даракчиев връчи удостоверението за експлоатация на родилния сектор, ремонтът в който е обезпечен с целеви средства, предоставени през 2012 г. от Министерството на здравеопазването. Всички стаи в отделението разполагат със собствени санитарни възли, операционна и следоперационна зали са облицовани с антибактериални повърхности, нови ще бъдат операционните маси, кошчета за бебета и един кувиоз, съобщи Д-р Даракчиев, като допълни, че оборудването ще бъде доставено до месец и отделението ще заработи при съвсем нови условия. Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова дари спални комплекти и одеала на Неонатологично отделение. На лекарите и медицинския персонал народният представител подари иконата на Св.Иван Рилски Чудотворец и пожела да ги закриля и помага. Зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев поздрави с празника акушерките и лекарите, и пожела много здраве, воля и успехи, защото те са първите, които посрещат живота. Детски състав и самодейци от читалище „Балкански просветител" поздравиха лекарите и акушерките с кратка музикална програма.

Вирни се горе