Родопите ще се превърнат в джаз сцена от 9 до 25 юли.

Родопите ще се превърнат в джаз сцена от 9 до 25 юли.

Тогава в Смолян ще се проведе фестивалът “Джулай джаз”, чието четвърто поред издание обещава да привлече вниманието не само на местните, но и на авантюристи и почитатели на изкуството от цялата страна.

Джаз импровизации ще изпълнят изтъкнати музиканти и формации като Warsaw Village Band (Полша), Ralph Peterson (САЩ), Florinda Piticchio (Италия), Boi Akih (Холандия), Margriet Sjoerdsma & Bodurov Ensemble (Холандия/България), Melih Guzel & Димитър Русев (Турция/ България), Димитър Льолев груп и Берковската духова музика.

Публиката може да се включи в уъркшопове по перкусии, флейта, китари, барабани, вокални техники, но и иконопис, тъкане, комикси, живопис. Предвидени са театрални представления и нестандартни поетични четения. Художникът Марио Николов ще представи в Стария център на града инсталацията си “Джаз слушат мечтите ми”, съставена от 40 своеобразни картини кашони.

Специална вечер е посветена на пианиста и композитора Антони Дончев, който свири на 10 юли. Закриването на фестивала е на връх Карлък/Перелик петнайсет дни по-късно, когато до 6 сутринта артисти, певци, художници и театрали ще купонясват като за последно.

Вирни се горе