Родопчани протестират заради недовършен път

Родопчани протестират заради недовършен път

Родопчани протестират на отбивката за Лъки по пътя Пловдив – Смолян заради липсата на яснота по завършването на пътя Белица – Загражден и липсата на разследване – къде са потънали досега парите, отпуснати за пътната отсечка.

Решението на гражданската инициатива е публикувано в страница във Фейсбук „За хората на Родопа планина" и е подписано от сегашния кмет на село Загражден – Венцислав Шишков и двама бивши кметове на селото. Жителите на Загражден и околните села се заканват да преминат към гражданско неподчинение и да не пропускат преминаването на автомобили, докато не постигнат исканията си.

Те настояват: пътят Белица – Загражден да бъде приключен на 100% до края на 2012 г; да се предложи конкретен график и гаранции за изпълнението му и да се проведе разследване какви суми до момента са били отпуснати и как и за какво са били усвоени.

От инициативния комитет разказват, цитирани от Радио Пловдив, че в писмо от Агенция „Пътна инфраструктура" са уведомени, че до 21 юни е трябвало да се направи оглед на участъка и да се установи действително изпълнените и оставащи за изпълнение строително-монтажни работи на обекта.

Осигуреното финансиране за технологично завършване на обекта е 1 милион лева, съобщават от Агенцията. Според протестиращите обаче са необходими много повече средства.

Вирни се горе