Рисунка на Ирем Юсеин от Мадан е на първо място в конкурса „С очите си видях бедата”

Рисунка на Ирем Юсеин от Мадан е на първо място в конкурса „С очите си видях бедата”

Класиране на националния етап на международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Според регламента на конкурса участниците се състезават в общински, областен и национален етап в четири категории и в три възрастови групи.

Първа категория: Деца и ученици от всички образователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование.

Втора категория: Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство.

Трета категория: Деца и ученици от училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение. Четвърта категория: Международни участници, партньори в Откритото частично споразумение за големите рискове към Съвета на Европа (EUR – OPA).

Възрастовите групи са: първа група от 7 до10 години, втора група от 11 до 13 години и трета група от 14 – 18 години.

На 27.10.2017 г. е проведен националния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” в ГД ПБЗН-МВР. Жури, в състав от представители на Национална художествена академия, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, Национален дворец на децата към МОН и на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, е класирало 35 рисунки от над 480 творби, достигнали до заключителния етап на конкурса.

Творбите на младите таланти са израз на придобитите знания от изучаваното учебно съдържание и изградената култура за защита при бедствия.

Една от класираните рисунки е нa участник от област Смолян. Ирем Севгин Юсеин – 12 години, от Център за социална рехабилитация и интеграция „Детелина”, гр. Мадан, обл. Смолян. Участничката е класирана на І място във втора възрастова група от третата категория участници: Деца и ученици от училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение.

Церемонията по награждаване на победителите от националния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” 2017 година, ще се проведе на 05.12.2017 г. от 11.00 ч. в Националния дворец на децата, гр. София, бул. „Александър Стамболийски“ №191.

Вирни се горе