В Смолян представят младежката програма «Внимание! Стълби!»

В Смолян представят младежката програма «Внимание! Стълби!»

На 15 и 16 април 2010 г. в Регионална библиотека „Никола Вранчев” – гр. Смолян ще се проведе младежка работна среща,съобщиха от пресцентъра на общината.

Младежката работна среща е по проект „Внимание! Стълби!”.Тя ще бъде открита от кмета на Смолян Дора Янкова.В програмата са включени още среща с представители на бизнес организации, учебни заведения, институции и студенти и он-лайн участници.Сред тях са Кирил Асенов – АРЕКСИМ, Кръстю Кръстев – Родопски драматичен театър, Смолян,Огнян Попов – ЕКОМ и др.Ще присъстват и студенти от Англия и Германия.Предвидено е и парти за участниците.

През втория ден на форума ще бъдат представени възможностите за допълнителна квалификация от представители на Бюро по труда-Смолян, МИКЦ „Европа Директно – Смолян” ще представи програмите „Еразъм” и „Младежко добровочество”, финансирани от ЕС.

«Внимание! Стълби!» е програма, целяща да представи различни подходи и пътища за развитие в днешния висококонкурентен свят. Програмата ще информира младите хора в Родопския регион за възможностите за тяхната професионална, социална и личностна реализация. Ще ги мотивира за по-активно включване в социалния диалог, особено що се отнася до решения свързани със собственото им развитие. Да се срещат и разговарят с представители на бизнеса и институциите, отличили се студенти и преподаватели, за да намерят своя път в живота.

Използвайки метафората за стълбата, искаме да насочим мисленето към различните възможности. Да провокираме тяхната активност и любопитство в търсене на нови алтернативи и идеи, да насърчим младежкото предприемачество.

В рамките на два дни през м.април, в гр. Смолян ще текат дискусии, в които младежи на възраст 15 – 17 години, ще провокират и ще бъдат провокирани да мислят и работят в рамките на възможностите и предизвикателствата пред тях. Ще се опитат да решават реални бизнес ситуации (Стажантите – полезни за бизнеса, Търсене и кандидатстване за работа и интервю за работа, Умения за комуникация и решаване на конфликти на работното място, Как се продават стоки и услуги, Маркетиране и търсене на нови пазари и др.).

На финала на дву-дневната работа, участниците ще направят пред камера едно-минутно представяне на себе си и собствените качества и умения, а продуктите, създадени в различните малки групи ще бъдат включени в т.нар. „Наръчник на успеха”.

Филмът и он-лайн Наръчник на успеха ще бъдат качени на сайта на Фондацията, в специално създадена секция: „Стена на успеха”.

Автор на програмата е Фондация „Джулай Джаз”.

Проекта се реализира с финансовата подкрепа на Национална Програма за младежки дейности 2008 – 2010, към МОМН и Община Смолян.

Вирни се горе