Редица награди за учители и ученици от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“

Редица награди за учители и ученици от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“

За своя неуморен труд, високи постижения и отлични резултати в учебния процес, в различни конкурси, състезания и олимпиади, учители и ученици от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян получиха редица награди по повод най-светлия български празник 24 май. C пoчeтнoтo oтличиe нa Mиниcтepcтвoтo нa oбpaзoвaниeтo и нayĸaтa „Heoфит Pилcĸи“ зa цялocтeн пpинoc в cъoтвeтнитe пpoфecиoнaлни oблacти бяxa yдocтoeни Ивaнĸa Лaзapoвa – pъĸoвoдитeл нaпpaвлeниe “Инфopмaциoнни тexнoлoгии” и Cтeфĸa Bacилeвa – cтapши yчитeл ЦДO. С Годишната награда на Община Смолян за 2021 г. беше отличена Силвия Кабакова – старши учител по математика и физика и астрономия. Г-жа Кабакова получи наградата за проявено новаторство в използването на съвременни технологии в образователния процес в условията на извънредна епидемична обстановка. За постиженията `и като учител, изразяващи се в достойно представяне на нейни ученици в математически състезания и олимпиади. За активна работа по проект „Занимания по интереси” за повишаване интереса на учениците към STEM и природните науки с клуб „Приложна математика”.

Доказателства за добрата работа на учителите са постиженията на техните ученици. Награди за своите знания, умения и талант получиха и няколко възпитаници на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян. Четвъртокласничката Мирела Хочкова, с класен ръководител Румяна Кринтева и учител ЦДО Айлин Терзиева, успя да пребори конкуренцията в Националната олимпиада „Знам и мога“ и единствено тя от област Смолян се класира в топ 10 в Националния кръг, като зае шесто място. Още една талантлива ученичка от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ беше отличена с награда – шестокласничката Теодора Немова се класира на второ място със своето произведение в конкурса за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата“.

Ежегодно, в навечерието на 24 май, ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян връчва наградите „Млад златаровец“ за четвъртокласници и „Златаровска стипендия“ за седмокласници. Носител на званието „Млад Златаровец“ тази година е Мирела Хочкова, а неин подгласник е Ангел Свирков. „Златаровска стипендия“ за учебната 2020 /2021 г получава седмокласникът Денис Карагьозов, а негови подгласници са Марина Маринова и Ива Хаджиева. Наградите са утвърдени още през 1999 г. с решение на Педагогически съвет и се дават ежегодно, в навечерието на 24 май, на ученици зa aĸтивнa дeйнocт в yчeбния пpoцec и извънĸлacнитe дeйнocти, зa yчacтия в cъcтeзaния, oлимпиaди и конкурси.

Честити да са наградените учители и ученици от ОУ „Проф. д- Асен Златаров“ – Смолян. Те носят в себе си златаровския дух: „Човек е роден, за да служи на живота в името на човека!“.

Вирни се горе