Редица мерки предприе полицията за провеждане на състезанията от Европейска купа по ски в Пампорово

Редица мерки предприе полицията за провеждане на състезанията от Европейска купа по ски в Пампорово

На 9 и 10 февруари 2016 г. в курортен комплекс Пампорово ще се проведат стартовете от кръг на Европейската купа по ски – слалом жени, включени в календара на FIS. Организатор на спортното мероприятие е Българска федерация по ски.

За трети път в рамките на пет години в курорта ще се проведе състезание от такъв ранг. Успешно проведените стартове от Европейската купа по ски през 2012 г. и 2013 г., утвърди името на родопския курорт, като добър домакин за провеждането на национални и международни състезания. В спортното мероприятие се предвижда да вземат участие състезатели и треньори от Европа и света. Спортната проява ще бъде съпътствана от множество мероприятия (официални церемонии, жребии, награждавания), което предполага и концентриране на значителен брой зрители на едно място.

Поради усложнената международна обстановка и зачестилите терористични прояви в Европа и света се предприемат основните и задължителни мерки за опазване на обществения ред и превенция по отношение терористични действия.

За обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на стартовете от Европейската купа по ски – слалом жени ОД МВР – Смолян е предприела редица мерки, съобщиха от полицията.

Проведена е среща при областния управител на Смолян с представители на всички институции, ангажирани и отговорни за нормалното протичане на проявата, за сформиране на работна група на експертно ниво с цел организиране на взаимодействие и разпределяне на отговорностите и ангажиментите на всяка една институция.

Проведени са срещи с организаторите на спортните и съпътстващи мероприятия за съгласуване на действията и задълженията по обезпечаване на сигурността на проявите. Също така е създадена жрганизация за засилено полицейско присъствие за охраната на спортните съоръжения, маршрутите за придвижване и местата за настаняване и пребиваване на състезателите, официалните и длъжностните лица, гостите и зрителите. Засилено дежурство ще бъде осигурено и от службите за пожарна безопасност и защита на населението – екипи от РД ПБЗН – Смолян, РС ПБЗН – Пампорово ще се грижат за пожарната безопасност в курорта в дните на състезанието.

В дните на провеждане на състезанието служители на “Пътна полиция” ще регулират движението и паркирането на моторни превозни средства и пешеходци на територията на курорта и прилежащите паркинги.

Провеждане на работни беседи с управителите на хотели и почивни станции, с цел постигане на ангажимент от тяхна страна за своевременно подаване на информация за конкретни лица, представляващи интерес.

ОД МВР – Смолян призовава водачите, които в дните на състезанието ще пътуват по маршрута гр. Чепеларе – к.к. Пампорово – Смолян, да спазват даваните им от полицейските служители указания, а тези, които ще гостуват в Пампорово, за да наблюдават стартовете от кръга на Европейската купа по ски, да използват организираните в курорта паркинги.

Вирни се горе