Разчистиха лавините на пътя за село Мугла, почистването на трасето продължава

Разчистиха лавините на пътя за село Мугла, почистването на трасето продължава

Разчистени са лавините, които блокираха за над 12 часа пътя Смолян-Мугла. Въпреки това след Затворническото общежитие могат да се движат дамо автомобили с висока проходимост и система 4×4. Верижна машина Т-170 и три снегорина продължават работа за разчистване и уширяване на трасето, за да може по него да се възстанови движението на леки автомобили. В момента верижната машина се намира в местността „Зелените бараки”, на около 12км. от селото, като се очаква утре сутрин да слезе в село Мугла, съобщиха от снегопочистващата фирма.

Работата на екипите днес инспектира лично директорът на фирмата Христо Христов, който увери, че машините ще работят през цялата нощ. Със селото се поддържа връзка и се правят периодични доставки на медикаменти и храни. До затвора шосето е почистено и уширено. Опасността от свличане на снежни маси обаче остава, тъй като по склоновете има около 3м. сняг, който е върху основа от лед и при промяна на температурите се свлича.

Разчистен и уширен е и пътя Смолян – Турян, като движението по него се осъществява задължително с вериги. В Смолян пътната обстановка се подобрява. Главните улици са изчистени на асфалт. Над 10 машини работят по вътреуличната мрежа, съгласно приетия график. Продължава и извозването на сняг и лед. Очаква се в следващите дни обстановката да се подобри още повече, тъй като в следващите 10 дни не се очакват обилни валежи от сняг, с изключение на 16-ти февруари, когато се чакат около 5-6см. нов сняг, допълниха от Титан.

Вирни се горе