Районната прокуратура в Смолян постигна присъда за наркотици в рекордно кратък срок

Районната прокуратура в Смолян постигна присъда за наркотици в рекордно кратък срок

На 27 април 2016 г. Районна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда от десет месеца лишаване от свобода при строг режим по незабавно производство спрямо Илия Д., на 20 г. от Смолян, за държане на високорисково наркотично вещество без надлежно разрешително, което е престъпление от Наказателния кодекс.

Илия Д. е признат за виновен за това, че на 23 април 2016 г. е държал марихуана с тегло 7,960 гр. на стойност 47,76 лева. Наркотичните вещества са били иззети при личен обиск, както и при претърсване в дома му. Същият ден обвиняемия се движел по ул. „Катя Ванчева“ в Смолян и бил спрян за проверка от полицейски служител. При разговора Илия Д. показал саморъчно направената цигари и изхвърлил на тротоара найлонов свитък с марихуана. В дома си той държали и друг пакет с марихуана, обясниха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

По делото е установено, че Илия е бил осъждан за кражба на шест месеца лишаване от свобода условно с 3 г. изпитателен срок. Настоящето деяние е извършено в изпитателния срок, поради което той ще трябва да изтърпи отделно и тези 6 месеца лишаване от свобода. Присъдата е постигната за рекордно кратък срок за съдебния район на гр. Смолян – в рамките на 72-часовото задържане в ареста на обвиняемия, казаха още от прокуратурата.Обвинителният акт в съда е внесен от новия районен прокурор на гр. Смолян Георги Кърпаров.

Вирни се горе