Районна прокуратура-Девин наблюдава незабавно производство за отнемане на мерцедес от 15-годишен ученик

Районна прокуратура-Девин наблюдава незабавно производство за отнемане на мерцедес от 15-годишен ученик

Районна прокуратура-Девин наблюдава незабавно производство срещу 15-годишния Д.К., от гр. Девин, за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство с намерение да го ползва като деянието е извършено след употреба на алкохол и е последвала повреда – престъпление по чл. 346 ал. 2 точка 1 и точка 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 точка 3 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 23 ноември 2015 г. към 20,30 часа Д.К. е отнел лек автомобил, марка „Мерцедес S 320“, с чужд регистрационен номер, от паркинг пред хотел в гр. Девин. Ключовете за автомобила са били взети без знанието и съгласието на собственика – Д.С. от гр. Перущица. Ученикът е управлявал автомобила няколко часа и към 5,30 ч. на 24 ноември 2015 г., е бил забелязан от дежурен полицейски патрул в гр. Девин. Подаден е сигнал за спиране, на който водачът не се подчинил и продължил да управлява колата. Малко по-късно автомобилът е открит, паркиран пред дома на приятел на собственика. Д.К. като непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.

По указание на Районна прокуратура-Девин е извършена комплексна психологично-психиатрична експертиза, събират се доказателства, разпитват се свидетели и предстои да бъде повдигнато обвинение на Д.К., за което е изпратено писмо на служебен защитник. По закон незабавното производство трябва да приключи до три дни с повдигане на обвинение и внасяне на делото в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Вирни се горе