Ръководството на младежкото КНСБ посети Дома за деца в с. Широка лъка

Ръководството на младежкото КНСБ посети Дома за деца в с. Широка лъка

Представители на младежката организация на КНСБ Младежки форум 21 век) посетиха Дома за деца в с. Широка лъка. Младежите направиха дарение за домуващите деца под формата на лакомства и играчки. „Инициативата се реализира със съдействието и на Благотворителен фонд „проф.д-р Желязко Христов", чрез който фонд КНСБ помага на деца, родители на които са загинали при трудова злополука“- заяви председателя на младежкиата организация Даниела Алексиева. Тя добави, че чудеса не се случват само по Коледа, и всички ние трябва да сме солидарни и по-често да даряваме радост и любов на децата, които несправедливо са в неравностойно положение. Развитието на регионите като Смолян са приоритетна цел на младежката ни организация. В кампанията се включи и председателя на КНСБ в Смолян Тодор Капитанов, който сподели, че изборът на институцията, в която се реализира благотворителната кампания, изобщо не е случаен. „Благодарение на доброто сътрудничество между ръководството на Дома и членовете на синдикалната организация, в средата на месец април подписахме колективен трудов договор, с който считаме, че ще допринесем за развитието на трудовия микроклимат в институцията. Имахме желание да реализираме кампанията именно тук, благодарение на отличната съвместна работа между синдикати и ръководство“- разясни Капитанов.

В колективния договор на домасиндикатите са договорили 24 дни основен годишен отпуск на персонала и 44 дни удължен за педагозите. Служителките с деца ще ползват до 4 дни допълнителен отпуск. При встъпване в брак, кръводаряване, като и при смърт на родител, дете, съпруг, брат, сестра и родител на другия съпруг или други роднини по права линия на работника или служителя по полага 2 работни дни платен отпуск.

Договорени са увеличение на заплащането за нощен труд на 0.50лв. за всеки отработен час, както и СБКО в размер на 3% от средствата, начислени за работната заплата. Страните в договора са уговорили, че работодателят не може да уволни работник или служител, член на синдикална организация и присъединили се поради съкращаване в щата или при намаляване обема на работата без предварително писмено съгласие от Синдикалния комитет в институцията.

Вирни се горе