Работещите в затворите днес празнуват

Работещите в затворите днес празнуват

На 29 януари служителите в Главна дирекция “Изпълнение на наказанията“ в Министерство на правосъдието честват професионалния си празник. Денят е обявен с решение на Министерския съвет през 2006 г. На 29 януари 1879 г. са подписани Привременните правила за учредяване на затворите в България.

Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” е специализирана административна структура, юридическо лице към министъра на правосъдието със състав 4610 щатни бройки. Дирекцията упражнява пряко ръководство и контрол върху дейността на местата за лишаване от свобода и пробационните служби.

Териториалните служби на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” са 12 затвора с 22 затворнически общежития от открит и закрит тип, един поправителен дом за непълнолетни момчета в Бойчиновци и един поправителен дом за непълнолетни момичета към затвора в Сливен, 27 областни служби “Изпълнение на наказанията” със сектори “Арести” и “Пробация”.

Честит празник на всички служители в Главна дирекция “Изпълнение на наказанията“,в затворите и секторите “Пробация” и “Арести”.

Вирни се горе