Пушки от Балканската война показаха в 101-ви Алпийски батальон в Смолян

Пушки от Балканската война показаха в  101-ви Алпийски батальон в Смолян

Батальонът набира военнослужещи до 7 ноември

Пушки от Балканската война показаха в базата на 101-ви Алпийски батальон в Смолян. Възпитаници на детски градини и класове от училища в Смолян разгледаха оръжия и бойна техника в организирания вчера Ден на отворените врати на 101-и Алпийски батальон. Инициативата бе по повод празника на батальона, който предстои да бъде трансформиран в полк.

Ученици стреляха с картечници с халосни патрони, преодоляваха препятствия по изкуствената стена за алпийско катерене в поделението. Малчуганите разгледаха автомати и снайпери от въоръжението на военнослужещите в батальона. Класове от елитна гимназия в града преминаха часове по военна подготовка. Ново попълнение военнослужещи се очаква да постъпят в Батальона в следващите месеци.

Във връзка с преобразуването в полк, ръководството на 101-и Алпийски батальон е обявило процедура за прием на 73-ма военнослужещи. Документите на кандидатите все още се приемат и желаещите да постъпят в алпийското формирование могат да кандидатстват, уточняват от ръководството на батальона.

Вирни се горе