Провериха 12 обекта за касови апарати, свързани с НАП, съставиха два акта

Провериха 12 обекта за касови апарати, свързани с НАП, съставиха два акта

Над 1 300 търговски обекти от област Смолян са проверени за установяване на наличие на дистанционна връзка на касовите апарати с НАП. Във всички обекти касовите апарати са свързани в онлайн режим с приходната агенция, съобщиха оттам.

От НАП припомнят, че в края на месец март близо 4 000 касови апарати от областта имаха дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. Последният срок за свързване с НАП изтече на 2 април, а от трети същия месец стартираха и проверките, обясни Недялка Чавдарова – експерт в отдел „Връзки с обществеността”, офис – Смолян.

В същия срок всички бензиностанции и газ-станции бяха длъжни да монтират нивомерните системи на резервоарите си. 12 търговски обекта за търговия на горива бяха проверени. Съставени са два акта за нарушение за липса на монтирани нивомерни системи. Потребителите могат да разпознаят дали едно фискално устройство има дистанционна връзка с НАП по символите BG, вписани в контур на картата на България отпечатани най-често в долния ляв ъгъл на касовата бележка както и да подадат сигнал на тел. 0700 18 700, допълни Чавдарова.

Вирни се горе