Проливен дъжд в ниските части на Смолянско, над 1500 м. надморска височина вали мокър сняг

Проливен дъжд в ниските части на Смолянско, над 1500 м. надморска височина вали мокър сняг

Проливен дъжд вали в ниските части на общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Над 1500 м. надморска височина вали мокър сняг. В трите общини пътищата са мокри и хъзгави, а по високите части заснежени. Видимостта е намалена заради мрачното време и валежите. Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян – Мугла и Смолян- Турян.

Два снегорина на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” разчистват направленията за Мугла и Турян, съобщиха оттам. По-късно ще започне и опесъчаване.

Реките в трите общини са увеличили значително нивата си, но засега няма опасност от преливане. По стръмните улици в населените места текат реки от дъждовна вода, по равните части има образувани локви. В цялата област е повишена опасността от падащи камъни. Поради тази причина трябва да се пътува с повишено внимание по направленията Смолян – Пампорово, Смолян- Мадан, Смолян- Девин, Мадан- Златоград, Смолян- Смилян и Смолян- Мугла.

Според синоптичната прогноза днес ще вали дъжд през целия ден. Към 20.00 часа, с понижение на температурите валежите и в ниските части ще се от сняг, но се очаква минимална снежна покривка от 1-2 см. След полунощ температурите ще паднат до минус 3 градуса, като ще се създадат условия за поледици.

Вирни се горе