Прокуратурата задържа за 72 часа стрелеца с въздушната пушка в Смолян

Прокуратурата задържа за 72 часа стрелеца с въздушната пушка в Смолян

Районна прокуратура-Смолян образува бързо производство спрямо Кирил М., на 49 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме,че на 11 април 2017 г. в гр. Смолян, около 21,20 часа, пострадалият Д.А., на 37 г., и негов познат пазарували от денонощен магазин за алкохол и цигари. След това се качили в лек автомобил, марка БМВ, който управлявал Д.А., и потеглили. Стъклото на шофьорската врата било отворено. След като изминали десетина метра, се чул приглушен пукот, наподобяващ изстрел от въздушно оръжие. Спътникът на Д.А. се обърнал към него и видял, че кърви в областта на лявото слепоочие. Той слязъл от колата и до съседна къща забелязал приклекнал мъж, който стоял зад парапета на балкона в дома си и държал вещ, която приличала на въздушна пушка. Пострадалият Д.А. се обадил на тел. 112, като на място пристигнал екип на Спешна помощ и на полицията. На Д.А. е бил извършен медицински преглед, след което е бил освободен от болницата. По делото са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначена е медицинска експертиза и др. Установява се средството на извършване на престъплението, както и мотивите на Кирил М. за деянието. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. С постановление на наблюдаващия прокурор задържането му ще бъде удължено за срок до 72 часа и ще бъде привлечен като обвиняем по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс.

Предстои Районна прокуратура-Смолян да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил М. Разследването по случая продължава и се работи и по версия за причиняване на лека телесна повреда със средства, опасни за живота на мнозина.

Вирни се горе