Прокуратурата внася обвинителния акт срещу бащата, насилвал дъщеря си

Прокуратурата внася обвинителния акт срещу бащата, насилвал дъщеря си

Районна прокуратура – Смолян внесе обвинителен акт срещу Й. К., на 50 години, от град Смолян за това, че през периода от лятото на 2010 година до 07.04.2011 година, няколкократно се е съвкупил с непълнолетната си дъщеря, използвайки положение на зависимост и надзор.

Обвинението е доказало категорично три от посегателствата, които са извършени в дома на обвиняемия, съобщи говорителят на прокуратурата Иван Спиров.

Извършителят се е възползвал от това, че дъщеря му е дошла за парите от издръжката и двамата са сами в къщата. Мъжът е отказвал да плаща издръжка на децата си, дори е осъждан за това.

В хода на разследването са извършени множество процесуални следствени действия – оглед, разпити на свидетели, съдебно медицински, психиатрични, психологични, биологични и други експертизи.

Обвиняемият беше задържан за 72 часа от прокуратурата, а след това съда му наложи мярка за неотклонение задържане под стража, каза прокурор Спиров.

Първоначално извършителят беше привлечен в качеството на обвиняем за изнасилване. В хода на разследването, обаче бяха събрани неоспорими доказателства за престъпно съвкупление, чрез използване на положение на зависимост и надзор, в какъвто смисъл беше изменено обвинението. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до пет години.

Вирни се горе