Прокуратурата в Смолян разследва произхода на 28 снаряда, открити при ремонт на пътя за с. Мугла

Прокуратурата в Смолян разследва произхода на 28 снаряда, открити при ремонт на пътя за с. Мугла

Районна прокуратура-Смолян разпореди разследване за произхода на 28 снаряда, открити от работници при ремонт на пътя между гр. Смолян и с. Мугла. На 2 април 2016 г. около 14,40 часа, работник е подал сигнал на тел. 112, че при изкопни работи, на около един километър след гр. Смолян в посока с. Мугла, са били намерени 5 броя снаряди за минохвъргачка. Местопроизшествието е запазено и на място са пристигнали екипи от състава на МВР и Министерството на отбраната за обезвреждане на боеприпасите. Районът е бил обезопасен и в момента е ограничен достъпа за граждани. В хода на сапьорските дейности са били открити общо 28 снаряда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

По указание на Районна прокуратура-Смолян е образувано досъдебно производство за незаконно държане на боеприпаси – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

„Целта на разследването е да се изясни произхода на снарядите, както и отговорното лице за оставянето им на обществено място в нарушение на всякакви норми за безопасност“, коментира Георги Карпаров, районен прокурор на Смолян, който днес посети участъка, където са намерени боеприпасите.

Вирни се горе