Професионалната гимназия по туризъм и строителство продължава инициативата „топъл обяд” за медиците на първа линия в МБАЛ-Смолян

Професионалната гимназия по туризъм и строителство продължава инициативата „топъл обяд” за медиците на първа линия в МБАЛ-Смолян

Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров” – Смолян продължава с инициативата „топъл обяд”, в подкрепа на медиците на първа линия от МБАЛ „Братан Шукеров”- Смолян. Това съобщи директора на учебното заведение Антоанета Караджова. “При преминаване на обучение в електронна среда от разстояние, часовете по учебна и производствена практика ще съчетаем с приготвянето на храната за медиците. Възможностите, които дава образователната платформа на Microsoft Teems ще позволят на учениците пряко да наблюдават целия технологичен процес в реална работна среда, който се извършва от професионален готвач и преподавателите по предметите от професионалната подготовка, като същевременно ще им бъдат поставени задачи за самостоятелна работа по приготвяне на ястия, изпълними в домашни условия, които преди това са имали възможност да видят на живо”, коментира Караджова. По думите й това, че учениците са в друг режим на обучение, не е причина да бъде прекъсната тази „мисия на доброто” още повече, че даренията в подкрепа на Кампанията набират скорост. Финансовите ресурси, по изхранването на медиците за първата седмица са предоставени от г-н Недялко Славов – областен управител, който е инициатор на кампанията. Инициативата бе подкрепена и от Областната дирекция на ДФ “Земеделие“ в Смолян, която организира събиране на продукти, произведени от земеделските стопани в региона. Екологичната земеделска продукция е вече в учебния ресторант на гимназията. От нея ще бъде приготвено следващото седмичното меню за медиците.

"Благодарим на всички земеделски производители, на мандра „Еленка”, на г-н Бойко Златев и на местната общност на с. Могилица, които проявиха щедрост. Към инициативата се присъединиха граждани от цялата област. Финансови ресурси, за едномесечно изхранване на медиците, осигуряват Николай и Павлин Белчеви от с.Баните, коментира Антоанета Караджова.

" Доброто не спира до тук. Caмo зa двa дни, след популяризиране на кампанията в социалните мрежи и медиите, yчeницитe oт ΠГИ „KapлMapĸc“ –Cмoлян ycпяxa дa cъбepaт 725,00 лв., в подкрепа на каузата. Идeятa възниква от група двaнaдeceтoĸлacници, които членуват в ĸлyб „Зeлeни пpeдпpиeмaчи в дeйcтвиe“ с ръководител г-жа Елмира Косова – Бонкалова. Средствата вече са в сметката на гимназията. В подкрепа на доброто се включиха и учениците от Езикова гимназия – Смолян. „С този жест искаме да изразим благодарност към всички лекари на първа линия, които жертват своя живот, за да спасят нашия”, споделиха младежите, докато депозираха събраните средства. Благодарим на ОУ „Стою Шишков”- Смолян за помощта в подготовката и реализирането на кулинарната продукция, на логистиката- ПГ по техника и технологии „Христо Ботев”- Смолян. Специални благодарности за учениците и учителите от Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров” – Смолян, които реализират кампанията. Със сътворения от тях „кулинарен комплимент”, изразяват цялата си признателност към героите на нашето време – всички медицински работници, работещи на първа линия", написа в социалната мрежа директорът на учебното заведение.

Вирни се горе