Продължават протестите в „Горубсо – Мадан”

Продължават протестите в „Горубсо – Мадан”

„Горубсо – Мадан" продължават да протестират. Миньори и работещи в администрацията, общо 500 души, излязоха днес пред сградата на миннодобивното дружество.

Миньорите настояват за изплащане на заплатите и отнемане на концесията за експлоатация на рудника. За момента те нямат пари, преведени по сметките си, съобщава БНР.

По думите на Съби Кючуков, изпълнителен директор на дружеството, протестът продължава. Работи се, за да може до 15:00 днес да бъдат изплатени задълженията и утре работата да бъде възстановена.

От друга страна пък, председателят на стачния комитет – Румен Каров категорично отрече някой да е обещавал утре да отиде на работа, независимо дали днес изплатят парите или не.

Каров припомни, че схемата, предложена в петък от иконимическия министър е отхвърлена. От министерството били решили да изплатят парите едностранно.

По думите му, собственика на комбината е отказал да изпълни втората част от споразумението, а именно- да изплати останалата част от парите до две седмици.

Целта била производственият процес да бъде възстановен и да започнат уволненията, на които се бил заканил Кючуков. Засега миньорите отказват да се върнат на работа, като държат да бъде развалена концесията за експлоатация на мините.

Вирни се горе