Продължава конференцията за културно-историческото наследство

Продължава конференцията за културно-историческото наследство

Днес е вторият ден от тридневната научна конференция, която се провежда в хотел Кипарис алфа в рамките на проект „Тракийско и византийско културно наследство в Родопа планина и Северното крайбрежие на Егейско море – с акроним THRABYZHE”.

Проектът се осъществява по Оперативна програма за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007 – 2013. Партньори по проекта са Община Смолян, Община Самотраки и РИМ „Стою Шишков” – Смолян.

По време на конференцията лектори компетентни и запознати със същината на културно-историческото наследство с тракийски и византийски произход ще разискват следните теми:

Туристическия потенциал на района на Смолян. Реклама, информация и комуникация; Повишаването качеството на живот на местните общности и привлекателността на региона чрез туризма; Развитие на граничните райони – представяне на добри туристически практики; Дискусия на тема: Обмяна на добри практики с гръцките партньори и представители на гръцкия туристически бранш от региона; Ще бъдат представени постигнатите резултати от археологическите проучвания в рамките на проекта. Поканени са представители на трите партньорски организации, общински експерти в областта на туризма и икономическото развитие, представители на екипа по проекта, представители на бизнеса и предприемачеството в областта на туризма в трансграничния регион, експерти в областта на археологията и музейното дело, научни работници, изследователи и деятели за развитието на региона, НПО, съобщиха от община Смолян.

Вирни се горе