Приключват дейностите по проект на РБ „Николай Вранчев”

Приключват дейностите по проект на РБ „Николай Вранчев”

Млади артисти представиха спектакъла „Летни театрални фантазии” на сцената на театъра в Смолян. Децата са участници в ателие „Актьорско майсторство за деца – четем и драматизираме” по проект „Иновации за талантливи и информирани деца” който се изпълнява от Детски отдел на РБ „НиколайВранчев” – Смолян. Пред препълнената зала младите актьори показаха артистичните си умения, а публиката ги аплодира през цялото време. Гостите на представлението разгледаха и изложбата с част от платната, които сътвориха участниците в другото ателие „Талантливи художници” през лятната ваканция.

За всички участници – над 80 деца в четирите ателиета „Млад журналист”, „Талантливи художници”, „Актьорско майсторство за деца – четем и драматизираме” и „Млад библиотекар”, бе организиран празник с почерпка, който се проведе във фоайето на театъра. Актьорите представиха своя спектакъл и пред ученици от Основно училище „Васил Левски” в Златоград. Там бяха промотирани новите е-услуги, които предлага Регионална библиотека. Общо 40 деца участваха в еднодневното пътуване до Златоград, където разгледаха Стария град, а в двора на Килийното училище получиха удостоверения за завършено обучение.

Дейностите по проекта приключват в края на октомври, когато ще бъде публикуван и третият е-бюлетин в новата детска страница на библиотеката. Ще бъде качен и видеофилм, събрал най-интересните моменти от реализацията на проекта.

Вирни се горе