Приключи срещата по проект „Създаване на система за ранно предупреждение в басейна на река Арда"

Приключи срещата по проект „Създаване на система за ранно предупреждение в басейна на река Арда"

Приключи срещата на Управляващия комитет по проекта „Създаване на система за ранно предупреждение в басейна на река Арда за минимизиране риска в пограничния район”

В началото на месец октомври, в Ивайловград се проведе тридневна среща на Управляващият комитет по проект „Създаване на система за ранно предупреждение в басейна на река Арда за минимизиране риска в пограничния район” (АRDAFORECAST).

Това е регулярна среща на ръководния екип, и се провежда на всяко полугодие.

Участие в нея взеха представителите на четирите партньорски организации от България и Гърция – Националния институт по метеорология и хидрология (БАН), Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район, Тракийския демокритов университет (Ксанти) и Регионалния фонд за развитие на Източна Македония и Тракия (Комотини).

На срещата, която се проведе в разширен състав, експертите представиха прогреса по проекта и планираха предстоящите съвместни задачи.

Проектът се финансира по ОП „Европейско териториално сътрудничество „България-Гърция 2007-2013”. Той е на обща стойност 823 220 евро и с продължителност 24 месеца. 85% от бюджета се осигурява от Европейския фонд за регионално развитие (ERDF), а останалите 15% се финансират от националните бюджети на България и Гърция.

Вирни се горе