Приключи Четвъртият детски конкурс „Чудото на Коледа”

 Приключи Четвъртият детски конкурс „Чудото на Коледа”

Приключи четвъртият детски конкурс „Чудото на Коледа” много успешно. Наградените творби ще красят в изложба фоайето на Областната управа в Смолян

Радост, настроение и красота донесоха участниците в конкурса „Чудото на Коледа” с постъпилите 179 рисунки и 53 есета и стихотворения. Обявеният от Младежки православен център „Чисти сърца” и Електронния сайт „Всемирното православие” четвърти по ред конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема „Чудото на Коледа” приключи с грамоти и награди за 47 деца и младежи от различни градове в страната – Варна, Бургас, Стара Загора, Петрич, Карнобат, Пловдив, Каварна, Карлово, Хасково, Момчиловци, Търън, Широка лъка и Смолян. Единственото изискване към участниците в конкурса бе да се опитат да изразят своите чувства и вълнения по повод Рождество Христово и традициите за Коледа в семействата ни. А реализацията на всяка творческа идея да следва детското въображение и желание за изява.

Класацията е в три възрастови групи за есе и стихотворение, а в четири за рисунки, тъй като участват и деца от детските градини. Отличените творби са включени в Коледния брой на вестник „Чисти сърца”, ще се публикуват и в сайта „Всемирното православие”. Областната управа ще бъде домакин на изложба с отличените рисунки от конкурса „Чудото на Коледа”, което е заслужена морална награда за децата. В катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” вече е разположена изложба с рисунки, които не са успели да се включат в списъка на наградените, но те също имат своя стойност и радват окото. Наградените млади творци на първо, втори и трето място ще получат подаръци и грамоти, подписани от председателя на сдружението с нестопанска цел „Свети Висарион Смоленски”, към което е „Чисти сърца”, Здравка Баткова и от гл. редактор на Електронния сайт „Всемирното православие” д-р Росица Колева.

Организаторите на конкурса „Чудото на Коледа” благодарим на всички участници и от сърце им желаем нови творчески успехи!

Благодатна да е Новата 2013 година за България и целия свят!

Бог да ни закриля!

Вирни се горе