Преподаватели от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Смолян участваха в международно обучение по ЕРАЗЪМ+ в Хелзинки,Финландия

 Преподаватели от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Смолян участваха в международно обучение по ЕРАЗЪМ+ в Хелзинки,Финландия

Преподавателите от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Смолян Надежда Станкова и Златка Коджебашева взеха участие в международен курс по проект „Повишаване качеството на образователния процес чрез иновативни методи и европейски практики", по Програма „Еразъм+" на Европейския съюз, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани", № 2019-1-ВС01-КА101-061516.

Обучението се проведе в гр . Хелзинки, Финландия от 06.10.2019 г. до 12.10.2019 г. Програмата беше добре структурирана и отговаряше на нашите очаквания, включваше наблюдение на учебен процес в различни училища и институции. Имахме възможност на практика да се запознаем с финландската образователна система чрез наблюдение на различни учебни дисциплини, разговори с преподаватели и ученици, участие в различни семинари, работни ателиета и споделяне на добри европейски практики с колеги от 15 европейски страни. Опитахме се да извлечем онова, което е приложимо в нашата учебна среда.

Основната цел на нашия проект е да трансформираме традиционната класна стая и да я превърнем в интерактивна творческа среда, която дава възможност на учители и ученици да подобряват своите ключови умения за преподаване и учене, използвайки дигитални инструменти и иновативни техники, които успешно се интегрират в съвременния учебен процес. Идеята е придобитите компетенции и умения да са устойчиви за нашето училище. Платформата на eTwinning ще се използва за реализиране, съхранение и популяризиране на всички дейности и резултати по проекта. По този проект предстоят обучения на учители от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Италия, Испания и Ирландия.

Вирни се горе