Представят книгата „ 33-Заплахата Дан Браун” в КДК Смолян

Представят книгата „ 33-Заплахата Дан Браун” в КДК Смолян

На 11 февруари от 18ч., авторът Димитър Недков ще представи последната си книга, предизвикала интереса на българския читател, заради интересните тези за масонството.

“Колкото и странно да звучи, този роман се основава на реални факти и събития. Някои популярни, други – известни само на малцина. Историята е в пряка зависимост от достъпа до познанието на пишещите и четящите”. Така Недков определя на кратко новата си книга. „Същността на масонството е смес на митични, библейски и исторически трактовки съобразно гледната точка на времето. Историята на Свободното зидарство има своя символичен и фактологически ракурс. Изгубената тайна на масонството се отнася до произхода му, който е известен на малцина. Те пазят тази тайна, обвита в мистерии”. Масонството е изиграло изключително важна роля в развитието на Третата българска държава. Още по-съществено е значението му за демократичните промени след 1989 г. Този факт се подминава мълчаливо от официалните историци. Все пак нали ложите на масоните са общества, които съхраняват тайни!”

За по-любопитните по темата читатели е поканата за представянето на романа в КДК, което ще даде възможност за дискусия, както и за въпроси на публиката.

Димитър Недков е посветен в тайните на масонството Свободен зидар. Участник във възстановяването на масонските ложи в България след демократичните промени през 1989 г. Заемал длъжността Велик оратор на Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България. Съучредител на Върховния съвет на тридесет и трета и последна степен на Стария и Приет Шотландски ритуал на масонст-вото в България. Изследовател на историята на световното масонство и развитието на братството на Свободните зидари по българските земи. Лектор на международни конференции по темите за тайните общества и ролята на масонството за възхода на цивилизациите. Автор на книгите “Масоните се върнаха в България” (1998); “Третото хилядолетие на масонството” (2000); “Поученията на масонството” (2005) и “Светът на масонството” (2008). Член на Международната академия на илюминатите в Рим.

Вирни се горе