Представят доклад „Бележник 2016: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“

Представят доклад „Бележник 2016: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“

Национална мрежа за децата е обединение на 141 граждански организации и съмишленици, работещи за и с деца и семейства в цялата страна. Насърчаването, защитата и спазването на правата на детето са част от ключовите принципи, които ни обединяват. Ние вярваме, че всички политики и практики, които засягат пряко или косвено децата, следва да се изготвят, прилагат и съблюдават, като се взема предвид принципът за висшия интерес на децата и с активното участие на самите деца и младежи.

През 2016 г. Национална мрежа за децата за пети пореден път изготви доклада „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“. Докладът обхваща пет области от държавните политики за правата на децата и анализира изпълнението на над 20 държавни ангажимента към децата. Докладът съдържа анализи, основани на факти и данни, както и препоръки за подобряване.

Представянето на „Бележник 2016“ ще се проведе на 9 места едновременно в цялата страна. Едно от тези представяния обединява организациите от областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. То ще се проведе на 20 април 2016 г. от 11:00 часа до 13:00 часа в Дом на културата “Борис Христов” град Пловдив ул. ул. “Гладстон” 15.

Предвидено е участниците в събитието да бъдат представители на местната власт, неправителствени организации, родители и медии, с които си партнираме по темата за подкрепата на родителите и семействата.

Вирни се горе