Представиха проекти, реализирани в областта на семинар в ОИЦ

Представиха проекти, реализирани в областта на семинар в ОИЦ

Областен информационен център проведе в Смолян семинар на тема „Добри практики по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Основната цел на семинара беше да отговори на идентифицираната от ОИЦ – Смолян нужда от повече неформални срещи, които да подпомогнат развитието на партньорствата между различните сектори и да стимулират обмена на добри идеи.

В програмата беше включено представянето на няколко проекта по Оперативната програма „Административен капацитет“ (ОПАК), които се изпълняват/са изпълнени на територията на област Смолян.

Това са проект „Подобряване на ефективността на общинска администрация – Чепеларе чрез оптимизиране на структурата и функциите й ”, представен от Диляна Такова и Велика Кузмова, гл.експерти в община Чепеларе; "Хората в администрацията – ключ към европейско сътрудничество”, представен от Радка Тунева – Янчевска, гл. експерт в Областна администрация – Смолян; проект „Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса в общините Рудозем и Мадан ”, представен от Малинка Георгиева, гл. експерт в община Рудозем и Николай Благоев, секретар на община Мадан и др.

Участниците имаха възможност и да се запознаят с кратък филм, представящ добри практики по ОПАК, изработен от Управляващия орган на Оперативната програма.

В последвалата активна дискусията бяха споделени успешни идеи и практики по различни проекти и бяха посочени конкретни препоръки към Управителния орган за подобряване на оперативната програма през следващия програмен период.

В семинара взеха участие представители на общини на територията на област Смолян.

Вирни се горе