Предлагат писателят Емил Енчев да бъде номирин за държавна награда

Предлагат писателят Емил Енчев да бъде номирин за държавна награда

Община Девин предложи на областния управител инж. Стефан Стайков, да бъде номиниран писателя Емил Енчев Михайлов с годишната държавна награда „Св.Паисий Хилендарски”. Тази награда се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история, традиции и култура, съобщиха от пресцентъра на община Девин.

Емил Енчев Михайлов е поет от община Девин. Роден е на 16 януари 1953 год. Създател е на разкази, художествена монография, текстове за песни и пиеси за деца и възрастни, и най-вече поезия. Член е на Съюза на българските писатели.

Награждаван е с престижни национални литературни награди. Някои от тях са – втора награда на националния поетичен конкурс „Свищовски лозници” – 2004 г.; плакет „Ранен Пегас” за стихосбирката „Сетива” – 2005 г.; престижната награда на Съюза на българските писатели „Кристален Пегас” за драматургия на детската пиеса, поставена в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” – „Приказка за Коледа” – сезон 2006-2007 година.

В своя международен книгообмен Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” е изпратила много негови книги до национални и университетски библиотеки по света.

Вирни се горе