Предлагат на Четири общини финансиране по програми и насърчителни мерки за заетост

Предлагат на Четири общини финансиране по програми и насърчителни мерки за заетост

Дирекция “Бюро по труда”- Смолян уведомява работодателите от общините Смолян, Чепеларе, Рудозем и Баните, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ), както следва:

Мерки за насърчаване на работодателите, които разкриват работни места и наемат:

• за стажуване безработни лица, придобили през последните 24 месеца квалификация по професия или по част от професия, изисквана за заеманата длъжност, което няма трудов стаж по тази професия – (чл. 46 от ЗНЗ) – свободни средства – 2231,99 лв.;

• безработни лица с трайни увреждания включително военноинвалиди на пълно или непълно работно време (чл. 52, ал. 1 от ЗНЗ) – свободни средства – 3282,08 лв.; Обучение на възрастни:

• обучение на възрастни – безработни лица по чл. 63, ал.1, т.1 от ЗНЗ и/или обучение по Ключови компетентности на заети лица от микро и малки предприятия по реда на чл.63, ал.1, т. 3 от ЗНЗ – 1979 лв. Програми за заетост за работодателите, които разкриват работни места по Закона за насърчаване на заетостта:

• Национална програма „Помощ за пенсиониране” – 8822,19 лв.

• Национална програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания – 8701,38

ДОПЪЛНИТЕЛНА И КОНКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ В: ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА” – СМОЛЯН, КАКТО И НА ТЕЛ. 0301/6-20-36.

Вирни се горе