Пожарникарите отбелязват своя професионален празник

Пожарникарите отбелязват своя професионален празник

Професионалния празник на българските пожарникари – 14 септември е обявен с Решение № 385/13.09.1995 г. на Министерския съвет.

Тържествено днес ще бъде отбелязан професионалния празник на служителите от “Пожарна безопасност и спасяване” – 14 септември с поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните и празничен коктейл.

Във връзка със седмицата на пожарната и аварийна безопасност и празника във всички управления ПБС ще се организират дни на отворените врати, ще бъдат разкрити и приемни за граждани, в които те ще могат да получават консултации по различни въпроси, свързани с пожарната безопасност. През седмицата на ПБС всички районни управления ще направят демонстрации пред гражданите на наличната екипировка и оборудване, както и на уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации. Във връзка с празника ще бъдат уважени и бившите пожарникари, като ще бъдат организирани срещи с тях, на които ще се споделят спомени, преживявания и трудни моменти, младите огнеборци ще обменят опит с ветераните.

Вирни се горе