Пожар в Габрица причини материални щети

Пожар в Габрица причини материални щети

На територията на регион Смолян има 1 ликвидиран пожар с нанесени преки материални щети. Вчера в 12.16 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в плевня в с. Габрица, община Смолян; на място пристигат два екипа на РСПБЗН – Смолян, които констатират, че горят плевня, гараж и частично съседната жилищна сграда, в последствие огънят прехвърля в сухи треви и смесена гора; изпратени са допълнителни 2 ППА от РСПБЗН – Рудозем и РСПБЗН – Смолян и допълнително сили. За локализирането и ликвидирането на място са оказали помощ от екип на ЕВН – Смолян, гасаческа група от ДГС – Смилян; ловна дружинка; жители на селото; доброволци на дежурство в РСПБЗН – Смолян. Предполагаема причина – небрежност при боравене с открит огън на лицето Ради Николов, на 44 години; собственост: Елена Стронтелова, на 67 г. и Мария Георгиева, на 74 г. Изгоряла е плевня с гараж с обща разгъната площ от 178 кв.м.; покривна конструкция на жилищната сграда – 10 кв.м.; домашно имущество, намиращи се в унищожените постройки – на едно домакинство; дървен материал – 8 куб.м.; резачка – 1 бр.; прозорци на жил. сграда – 2 бр.; врата на жил. сграда – 1 бр.; спасено: 4 съседни сгради и смесена гора около 150 дка; разследване за причините на произшествието извършиха екип на РУ – Смолян; разгънатата площ на пожара на сградите е около 200 кв.м., а на горския фонд – 8000 кв.м. (5000 кв.м. – смесена гора, 3000 кв.м. – сухи треви).

От пожарната обявиха, че на територията на регион Смолян има 3 ликвидирани пожари без преки материални щети.

На 20.11.2016 г., в 13.38 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок в гр. Девин, ул. „Хан Аспарух“ № 9; собственост: кооперативна; предполагаема причина: непочистен комин; органи, разследващи причината за произшествието: РУ – Девин; спасено: сградата; произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Девин;

В 19.24 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в комин на къща в с. Ряка – горна махала, община Смолян; собственост: Нури Реджепов Кавалов, на 65 години; предполагаема причина: непочистен комин; спасено: сградата; произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

В 20.23 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок в гр. Смолян, ул. „Димитър Благоев“ 14, вх. А, ет. 1; собственост: кооперативна; предполагаема причина: непочистен комин; спасено: сградата; произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

Вирни се горе