Поздравителен адрес до Първо СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Смолян

Поздравителен адрес до Първо СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Смолян

От депутата Петър Кадиев, ПП АБВ – Смолян

Уважаеми учители!

С най-искрена радост и дълбока признателност ви честитя 160-ата годишнина на училището и ви желая тези светли мисли и преживявания около празника да имат изражение и в делниците занапред. Вие заслужавате!

Като наследници на първите будители в Смолян, на родолюбците и строителите на духовната култура в Средните Родопи вие носите частица в сърцето си от онази тяхна вяра и усърдие, от онази тяхна гордост, че се съгражда просветление за цялото родопско население. Всичко, което е сътворено през годините, остава като убеждение, че си заслужава да се работи и твори в най-чувствителната и нежна сфера на живота – възпитанието и обучението на подрастващите.

Нека и занапред да сте неуморни в труда и творчеството, в прилагането на новостите в образованието, в желанието децата на България да имат по-добър живот и умения да се справят с предизвикателствата на деня.

Мили ученици!

Обичайте родното училище и учителите, които се грижат всеотдайно за вас. Техният труд е неоценим, ще го разберете след време.

Пожелавам на всички учители, ученици, родители, помощен персонал, на всички, които милеят за училището, крепко здраве, бодри сили, много щастие и големи бъдещи успехи.

С уважение: Петър Кадиев

11 май 2016 г.

Вирни се горе