Последните две мечки от вивариум „Кормисош“ отпътуваха за Холандия

  Последните две мечки от вивариум  „Кормисош“ отпътуваха за Холандия

Последните две мечки от Държавното ловно стопанство „Кормисош“ си имат вече нов дом, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Дивите животни отпътуваха вчера за Холандия. Животните са преместени в условия, близки до естествената среда, категорични са от МОСВ. Преди това, общо дванадесет мечки пяха преместени в различни паркове и зоологически градини в Европа

През май 2013 г. мечокът Тошко бе настанен в зоопарка в Антверпен. През есента на същата година Мариана и Мишо стават „граждани“ на Холандия. От пролетта на 2014 г. Мария и Пешо са в „Беар Форест“, Холандия. Паркът е стопанисван от нашите партньори от „Алертис“. Другите две мечки Елена и Арда заминават за Белгия.

Най-старата мечка Рила е в Парк за кафяви мечки, близо до Мюнхен, там е настанен и мечокът Горчо. Милчо и Гошо са новите обитатели на „Уд тръст“ във Великобритания. Бети остана в България и е настанена в Центъра за диви животни на СДП „Балкани“, който се намира във Влахи.

Последните две мечки Кети и Минчо ще бъдат новите обитатели на „Беар Форест“.

Всички разходи са за сметка на холандските партньори. Животните са транспортирани със специални превозни средства и живеят в условия, близки до естествената им среда, уточняват от МОСВ.

Вирни се горе