Посланикът на Италия ще връчи знамето на първия клуб в България „Планински стрелци капитан Петко Войвода”

Посланикът на Италия ще връчи знамето на първия клуб в България „Планински стрелци капитан Петко Войвода”

Посланикът на Италия Стефано Бенацо тържествено ще връчи знамето на първия клуб в България на СИОР „Планински стрелци капитан Петко Войвода”, който е от Смолян. Церемонията ще се проведе в зала „Тържествена” на ЦВК в София днес от 18.00 часа, съобщи председателят на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ о.р. полк.Борис Раков,съобщиха от пресцентърът на общината.

Поводът е приемането на СОСЗР като пълноправен член на 27-ия конгрес на Международната федерация на планинските войски (IFMS) в Испания през м. септември т.г. Представителната делегация на Клуб „Капитан Петко войвода” ще бъде водена от полк. Раков и ще получи отличието от Негово Превъзходителство Стефано Бенацо, който е и председател на Секция „Балканика, Карпатика, Дунавия” на Националната асоциация на алпините. В събитието ще участва и председателят на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант Стоян Топалов.

Престижният съюз изпълнява програма за международно сътрудничество и подготовката си за поемане на високо отговорната задача по Президентството на СИОР през 2014-2016 година, посочи още полк.Раков.

На тържеството са поканени и областният управител инж.Стефан Стайков и кметът Николай Мелемов, обявиха от пресцентъра на общината.

Вирни се горе