Полицейски сили и жандармерия ще бдят за сигурността в Пампорово през сезона

Полицейски сили и жандармерия ще бдят за сигурността в Пампорово през сезона

За поредна година в курорта Пампорово ще функционира ски полиция, обяви директорът на ОД МВР-Смолян комисар Кирил Хаджихристев. Подписан е договор между Полицията и дружеството,отговорно за пистите.

За гарантиране на сигурността и безопасния престой на туристите, допълнително в зимния ни курорт ще бъдат командировани сили от жандармерията. Вече има определен статут на отсечката от „Замъците” до хижа „Студенец” в Пампорово. Поставени са пътни знаци и така по-лесно ще се осъществява контрола върху неправилното спиране и паркиране, за да може хижа „Студенец” да бъде достъпна за Пожарната, Планинската спасителна служба и линейките на Спешна помощ. Смолянската полиция е в постоянно взаимодействие с автомобилната администрация за въвеждането при обилен снеговалеж  на забрани за движение на товарните автомобили без ремаркета, както и за задължително придвижване с вериги. Независимо че по пътният участък Асеновград-Смолян няма места за отклоняване, камионите ще бъдат спирани, докато не се почистят пътните проходи.

„През зимата сериозен е проблемът с репатрирането и изтеглянето на закъсали автомобили. Трябва да е ясно, че това не влиза в задълженията на Пожарната служба, въпреки всичко обаче ОД МВР-Смолян ще помага при изтеглянето на авариралите превозни средства”, заяви комисар Хаджихристев. Тази зима пожарната служба в Пампорово отново ще прекара в топъл гараж, полицейските сили – в центъра на курорта. Към пролетта ще приключи проектирането и ще започне строителството на желаното от дълги години място за двете служби към МВР.

Вирни се горе