Полицейски инспектори посетиха пенсионерските клубове

Полицейски инспектори посетиха пенсионерските клубове

Във връзка с Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври, Полицейските инспектори и Младши полицейските инспектори от област Смолян посетиха пенсионерските клубове в обслужваната от тях територия,съобщиха от пресцентъра на полицията.

На проведените срещи се дискутираха актуални теми, свързани със сигурността и безопасността на възрастните хора.

Полицейските служители заостриха вниманието на присъстващите по отношение на телефонните измами, измамите със селскостопанска продукция, домовите кражби и им дадоха препоръки как да се предпазват от такива престъпления. От своя страна пенсионерите имаха възможност да изложат пред органите на реда своите притеснения и проблеми. Основните проблеми, които поставиха възрастните хора от малките населени места бяха свързани с необходимостта от засилване на работата по безопасността на движението и нуждата от присъствие на полицейски служители в тъмната част на денонощието. Идентифицираните проблеми ще бъдат изведени като приоритет в работата на служителите от “Териториална полиция” и ще се предприемат своевременни мерки за тяхното отстраняване.

С цел улесняване на комуникацията между възрастните хора и полицейските служители, на председателите на пенсионерски клубове бяха предоставени актуалните телефонни номера на съответните полицейски служители, обслужващи районите, както и на началниците на съответното РУП.

Вирни се горе