Показват филми за военните ни на мисии зад граница

Показват филми за военните ни на мисии зад граница

Във Военен клуб – Смолян продължава седмицата на Българското военно документално кино – 2-6 май, съобщи подп. Георги Петковски.

Идеята на организаторите е да се популяризира труда на всички военослужещи и трепетите на техните семейства и близки по време на мисии зад граница, както и да се отдаде заслуженото на Българските военослужещи преди празника на Българската армия и Деня на храбростта. Днес от 14.00 часа ще се излъчи „Полет през времето” (2010 г.) – който е разказ за бойната ни авиация, от 14 30 часа започва „Щрихи от Афганистан” (2011 г.) – Филм за мисията на четвърта рота за охрана на летище Кабул, българските военни полицаи и лекарите от тимовете за връзка и обучение, обясни още подп.Петковски.

„Близо до слънцето и светлината” (2012 г.) – ще бъде излъчен от 15.00 часа. Филмът е посветен на 60-годишнината от създаването на Радиотехническите войски в България. От 15.30 часа започва „Училище за лидери” (2012 г.) – Филм, посветен на 100-годишнината от създаването на Военна академия „Г.С.Раковски”.

Вторият ден от седмицата на Българското военно документално кино ще завърши с „По стъпките на Сухопътните войски” (2009 г.) от 19.00 ч. Филмът е посветен на празника на Сухопътните войски. Нека заедно да отдадем заслуженото на Българските военослужещи преди празника на Българската армия и Деня на храбростта, призова подп.Георги Петковски.

Вирни се горе