Почистиха от лед и сняг мястото около Паметника на загиналите в Устово за тържествата по случай 3 март

Почистиха от лед и сняг мястото около Паметника на загиналите в Устово за тържествата по случай 3 март

Почистиха от лед и сняг централния площад в кв. Устово, където по традиция пред Паметника на загиналите за свободата на България смолянчани отбелязват Националния празник на република България 3 март. 20 служители по чистотата на „Титан Клинър” три фадроми и самосвал се включиха в разбиването и извозването на леда, сковал площада, съобщиха от фирмата.

Извозени бяха над 300 тона лед и сняг, като общината е готова да проведе спокойно програмата в чест на празника. Разчистен е районът пред паметника за поднасянето на венци и цветя, почистен е и плаца за военния ритуал. Служителите разчистиха и опесъчиха стълбищата и пешеходните алеи в квартла, тъй като утре се очакват стотици жители и гости на града да почетат празника.

В Смолян и региона пътищата са проходими при зимни условия. Настилките навсякъде са мокри и хлъзгави. В усойните участъци и някои от тесните градски улици все още има заледени участъци и коловози, през които трябва да се преминава с ниска скорост. Проблемните места са опесъчени. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по направленията Смолян- Турян, Смолян- Мугла, в кв. Езерово и високите зони на Чепеларе. По график работят сметосъбирачните машини в града и селата, допълниха от Титан.

Вирни се горе