По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден мъж за държане на цигари без бандерол

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден мъж за държане на цигари без бандерол

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден М.В., на 79 г., за държане на акцизни стоки –тютюневи изделия, без бандерол, когато такъв се изисква по закон, в немаловажен случай – престъпление по чл.234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

М.В. живеел заедно със семейството си в къща в с. К., в обл. Смолян. До нея имало двуетажна постройка с два гаража. В продължение на около една година той купувал по няколко стека цигари без акцизен бандерол от различни лица, които посещавали селото с цел разносна търговия. За една кутия плащал между 2 и 2,50 лева. М.В. не ги познавал. Той държал цигарите в къщата и постройката до нея. Вземал в по-големи количества от цигарите без бандерол, тъй като повечето членове на семейството му били пушачи.

На 3 август 2016 г. след получен сигнал в полицията, в дома на М.В. било извършено претърсване и изземване, като там били намерени 5 560 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки на обща стойност 2 025 лева. Районен съд-Девин е одобрил споразумение между прокуратурата и адвокатите на М.В., като той е бил осъден на осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. Определението на съда е окончателно.

Вирни се горе