По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян са осъдени двама мъже за теглене на пари от чужда дебитна карта

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян са осъдени двама мъже за теглене на пари от чужда дебитна карта

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян са осъдени Й.Ч., на 29 г., и Ж.Р., на 26 г., за използване на платежен инструмент или данни от платежен инструмент без съгласието на титуляря, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 24 януари 2017 г. Окръжен съд-Смолян е одобрил сключеното споразумение между Окръжна прокуратура Смолян и подсъдимия Й.Ч., на когото било наложено наказание 18 месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, и на подсъдимия Ж.Р. – 14 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. Споразумението е сключено след възстановяване на причинените от престъплението щети на пострадалото лице.

Двамата подсъдими живеят в гр.Чепеларе и са осъждани. На 13 май 2016 г. Й.Ч. успял да вземе дебитната карта на свой приятел, с когото същата вечер били в обща компания в заведение. На следващия ден, за времето от 00.37 часа до 05.36 часа, той използвал чуждата дебитна карта без съгласието на титуляря. Й.Ч. извършил пет транзакции на АТМ устройства в град Чепеларе, при които заедно с Ж.Р. успели да изтеглят от картата на пострадалия сумата от общо 1050 лева. Впоследствие двамата подсъдими изхарчили сумата в заведения в гр.Чепеларе и гр. Девин. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на обжалване.

Вирни се горе