Планетариумът в Смолян се включва в Европейската нощ на учените

Планетариумът в Смолян се включва в Европейската нощ на учените

На 29 септември (петък) България участва за 11–ти път, с мащабна програма в 11 града, в Европейската нощ на учените.

Това мега събитие се случва едновременно в цяла Европа и винаги се провежда в последния петък на месец септември. Университетите и научните институти отварят врати и организират събития за широката публика.

Целта на Европейска нощ на учените е да докаже, че наука има навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни, независимо от възраст и занятие, а учените са хора с изключително вълнуващи професии, съобщи М. Хаджигенчева.

Планетариум – Смолян е една от институциите, които ще посрещнат своите гости и дадат възможност на малки и големи да се докоснат до света на астрономията и се запознаят с работата на астрономите – професионалисти.

Програмата започва в 20:00 часа и включва нови сеанси в звездната зала, изложба и презентация посветени на най-великия и влиятелен учен живял някога – физик, математик, астроном, философ и богослов – Исак Нютон, и наблюдение с телескоп, при ясно небе.

Вселената е изпълнена с безброй невероятни обекти. Самата мисъл да надникнем отвъд границите на човешкото зрение е пленителна.

Присъединете се към нас в Европейската нощ на учените и опознайте науката докато се забавлявате, приканват от планетариума.

Вирни се горе