Петя Михалевска пак донесе коледни подаръци в Смолян, този път за 100 деца

 Петя Михалевска пак донесе коледни подаръци в Смолян, този път за 100 деца

„Инициативата беше на баща ми през 2011 година. С майка ми Наталия и брат ми Димитър решихме да я продължим. Правим го от любов към всички приятели в Смолян и децата“, заяви дъщерята на депутата Димчо Михалевски, който си отиде от този свят през 2014 година твърде млад, ненавършил 49 г.

Петя Михалевска с подкрепата на евродепутата Цветелина Пенкова пристигнаха от София с подаръците в офиса на Съюза на инвалидите, тъй като поради ограничителните антивирусни мерки тази година няма да има празнично тържество в ресторант, както досега. Подаръците ще бъдат закарани по домовете на децата или родители ще посетят офиса, за да си ги получат.

Двете гостенки бяха посрещнати от председателката на организацията Захаринка Славчева, която зарадвана изрази голямата благодарност от свое име и от името на родителите и децата: „Всяка година, Петя, ти носиш несравнима радост на децата. Нека ти се връща двойно тази доброта!“ На изпроводяк и на двете поднесе сувенири за спомен и както винаги родопски клин.

Благодарност към дарителите изрази и регионалният координатор на Съюза на инвалидите в Смолян Петя Николова: „Отново искам да изкажа огромното си възхищение към тези невероятни хора, които пристигнаха с подаръците си независимо от трудните времена, не спират да радват децата с увреждания. Толкова години не загубиха вярата с доброто. Благородството им е без граници.“

Тази година подаръците са за 100 деца, членове на смолянската организация на Съюза на инвалидите. Подаръци солидни – полезни книги, различни играчки и кукли, футболни топки, занимателни игри, ботуши, официални и спортни дрехи и др. Благодарна съм на всички, които ни подкрепиха в кампанията и ще можем да зарадваме всичките тези 100 деца. Това стана благодарение на много хора, и най-вече благодаря на Цветелина Пенкова, заяви Петя Михалевска. А евродепутатът Цветелина Пенкова тази година се е включила в благотворителното дело „Незабравимият Михалевски за децата!“, провокирана от разказа на Петя за миналогодишния празник, който се проведе в ресторант „Родопски кът“. „Впечатли ме, каза тя, че семейството спазват традицията и от много време се опитват да помагат на децата в нужда, да има повече усмивки. Тази година посрещаме различно Коледа, наложи се да се справяме с нещо, което никой не е очаквал – пандемия, но не трябва да бъдат променяни заради това традициите по един или друг начин. Коледа е светъл празник! Вярвам, че всеки има възможност и начин да помогне с нещо на някой до себе си и на края на годината да се запитаме достатъчно ли сме направили? От януари вече да се опитаме да бъдем по-добри хора.“

Други дарители също зарадваха децата с увреждания – Димитър Джамбазов от Пловдив, който всяка година осигурява плодовете, Стефка Милева и д-р Балева с пакети с лакомства. Полезни дарения направиха Иван Френкев, Иван Минев и Наталия Михалевска. Доброто се множи, което е възпитателно и за децата.

Росица Примовска

Вирни се горе