Пет писти работят на Пампорово

Пет писти работят на Пампорово

Въпреки колебливите и променливи температури, стартирахме сезона изключително успешно с може би най-добрите условия за ски и сноуборд в България. Работния ден и едновременното откриване на сезона с останалите зимни курорти не попречи на най-големите ентусиасти и приятели да изберат Пампорово на 13-ти декември, съобщиха от Пампорово АД.

Хората успяха да се зарадват на наличната в курорта снежна покривка, която до снощи беше около 20 см на върха, а след снощния снеговалеж от около10 см на места достига до 30 – 35 см.

Резултатите от дни наред мобилизация на огромен екип от хора, които положиха страшно много усилия и направиха невъзможното за заснежаване на пистите и обезопасяването им, са налице.

С днешна дата са обработени, обезопасени и отворени 5 писти с различна дължина и ниво на трудност за начинаещи и професионалисти: № 1 Язовира (синя), № 2 Стената (черна), № 6 Пампорово (зелена), № 10 Дельово дере (синя-червена) и писта № 13 (червена). Това прави общо около 10 км отворени писти. Лифтовете, които обслужват тези писти са в пълна готовност да поемат максималния капацитет от туристи. Опериращи лифтове: ПВЛ 1 Автогарата – Ски център Студенец; ПВЛ 2 Студенец – връх Снежанка; ПВЛ 3 Малина – Студенец; ПВЛ 5 Малина – връх Снежанка.

В ски зона Пампорово можете да откриете това разнообразие от писти и съоръжения, високо ниво на подготовка, обработка и условия за каране на ски и сноуборд.

Очакваме още сняг около Коледните и Новогодишни празници, както и ниски температури, така че очакваме да задържим тези условия за празничните дни, когато курорт Пампорово е със заетост на хотелите 100%, посочиха още от дружеството.

Вирни се горе