Първият учебен ден в Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“

Първият учебен ден в  Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“

Тази година броят на учениците в НУФИ“Широка лъка“ бележи ръст от 14%

Всяка година на 15 септември по стара българска традиция, училищата отварят гостоприемно врати, за да посрещнат своите ученици

Първият учебен ден в Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ беше вълнуващ и тържествен. В навечерието на 45 – годишния си юбилей , училището прие поредния випуск талантливи деца от всички краища на страната.Противно на тенденцията за намаляване броя на учениците поради демографската криза , след приема за учебната 2016 / 2017г. , броят на учениците в НУФИ“Широка лъка“е с 14% по-голям от предходните години.

Г-жа Тенова отправи своите поздравления и пожела успешна Нова учебна година на целия колектив на училището,приветства новите ученици , а на дванадесетокласниците пожела успешно завършване и дипломиране.Г-жа Тенова призова да работим с вяра,надежда и любов, защото тогава успехите са неминуеми.

Официални гости на тържеството бяха г-н Иван Муцевски – началник на РИО в гр.Смолян , г-жа Валя Василева – Директор на дирекция „Обществени дейности“- гр. Смолян и г-н Васил Седянков – кмет на с.Широка лъка. Те поздравиха колектива на НУФИ“ Широка лъка“,учениците и родителите.

На днешния празничен ден Директорът на училището г-жа Тенова бе удостоена с почетното отличие Неофит Рилски за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование. Отличието бе връчено от г-н Муцевски.Той направи и подарък на училището – портрет на Васил Априлов, известен с огромното си значение за развитието на българската наука, насърчавайки свои сътрудници да издирват и събират старинни народни песни. Училището се обогати и с огромна колекция с народни песни от различни фолклорни области ,събрани в няколко тома,които ще бъдат в помощ на часовете по Българска народна музика.

Осмокласничката Ванина Пехливанова отправи своя поздрав от името на всички ученици,които за първи път днес прекрачват прага на училището.Тя не скри радостта си от това,че стават част от голямото фолклорно семейство на НУФИ“Широка лъка“ и изрази надеждата си,че тук, в това училище с традиции, те ще израснат по-умни, по-мъдри и по-добри.

Вирни се горе