Първият център в Родопите за проектно базирано обучение ще бъде открит в с. Търън

  Първият център в Родопите  за проектно базирано обучение ще бъде открит в с. Търън

На 20 май т.г. в ОУ „Стою Шишков“ – с. Търън, община Смолян, тържествено ще бъде открит първият в Родопите Център за проектно базирано обучение на учениците. Проектът от 48 750 лева училището /единствено в областта/ спечели през м. г. пред Фондация „Америка за България“ . Безвъзмездното финансиране има за цел да насърчава използването на съвременните образователни методи и технологии в обучението на учениците и да подкрепя изследователските им интереси към средата, в която живеят.

В Основно училище „Стою Шишков“ в с. Търън се обучават между 80 и 90 ученици от селото, а също и от близките населени места Ряка, Подвис, Требище, Селище и Еленска, които пътуват сутрин и след обяд с училищния автобус. Учебното заведение е известно с амбицирания си учителски колектив и спечелване на проекти, с усърдно училищно настоятелство и с редовна подкрепа на кметството и бизнеса в селото.

„Ще се радваме, заяви директорката Диана Димитрова, да посрещнем в събота от 14,30 часа всички, които искат да споделят удовлетворението ни от това ново начало не само за училището ни, а и за цялата местна общност – откриването на Центъра за проектно базирано обучение на учениците.“

Вирни се горе