Първата Литургия и първият водосвет в новооткрития манастирски храм бяха отслужени от отец Васил

Първата Литургия и първият водосвет в новооткрития манастирски храм   бяха отслужени от отец Васил

На четвъртия ден след освещаването от митрополит Николай на храм „Св. Блажена Ксения Петербургска“ в епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян бе отслужена за първи път св. божествена Литургия, установена за всеки четвъртък. Ред беше на свещеник Васил Маджаров, който заедно с иконом Запрян Шиков обгрижват трите църкви в манастира.

С песнопения в богослужението участваха певици от смолянския храм „Св. Николай Чудотворец“ с диригент Радка Чакърова. Пригласяха и певици от храм „Св. Неделя“ в Райково. И в този ден имаше поклонници и от страната. Идващите се надяват и се молят да помага света блажена майка Ксения за мир и спокойствие в страната ни, да бъдат озарени децата и младежите с любов, вяра и честност. Да изцели болните, да дава мир и съгласие на съпрузите, надежда и упование, да се застъпва пред Спасителя за всеки вярващ.

След светата Литургия свещеник Васил Маджаров отслужи водосвет за здраве и благополучие, поръси всички със светена вода и раздаде нафората. Той поздрави игумения Анастасия и богомолците в храма, пожела им Божие благословение. Както всеки четвъртък, и на този имаше за всички благословен обяд.

Росица Примовска

Вирни се горе